„Будителят Берон”

   Viktorina1

     21 март 1871 год. – на тази паметна дата преди 143 години, спира да бие пламенното сърце на родолюбивият учен-енциклопедист, философ, естественик, просветен деец и дарител д-р Петър хаджи Берович.
    В чест на патрона си Бероновци участваха в училищната викторина „Будителят Берон”. Три отбора „Родолюбец”, „Будител” и „Книголюбец”, с участници от пети до единадесети клас представиха своите знания в три направления: „Биография на Берон”, „ Делото на д-р П. Берон” и „Рибен буквар”. 
   Всички състезатели се представиха отлично, но като във всяка оспорвана надпревара отбор „Будител” / Василена Костадинова-10А, Жечко Попов-9А, Веселин Маргичев-5А, Жулиена Гюлева-5А, Ася Милева-7а, и Петя Атанасова-8в/, спечели с минимална преднина и се класира първи.
В паузите между отделните турове артистични способности демонстрираха ученици от 10 клас със забавни и остроумни въпроси към публиката и в хумористичния скеч „Подготовка за матура в час по история”.
Мероприятието завърши с рецитиране на стихове за Берон, в изпълнение на Кирил Митков от 3б, поднасяне на цветя и отдаване почит пред паметника на д-р Петър Берон.Viktorina4

Viktorina2

viktorina3

Вижте снимки»