Училището избра ученик и учител на годината

Елеонора Маврова от 10 а клас и Христина Коларова са номираните. Нашата ученичка грабна и приза на общината

Елеонора Маврова от 10 а кл. и Христина Коларова са номираните. Нашата ученичка грабна и приза на общината

  През настоящата учебна година най-достойни за почетния приз са – Елеонора Веселинова Маврова – ученичка в Х а клас, и Христина Георгиева Коларова-Иванова – педагогически съветник. Това бе решено на заседание на Педагогическия съвет на училището.

   Учебната 2020/ 2021 г. бе особено ползотворна за Елеонора Маврова. Тя бе отличена и завоюва призови места в общинския и областния кръг на олимпиадите по английски език, по биология и химия. В националния конкурс за есе “ Посланик за един ден” печели първо място и се срещна с Н. Пр. госпожа Беа Тен Тъшер- посланик на Нидерландия в Република България. С есето си на тема “Необикновеният Раковски- първият организатор на революционната борба” Елеонора успя да впечатли журито от научни работници и е поканена да участва в национална конференция.

  Десетокласничката е активен член на Интеракт клуб- Свиленград и участник в благотворителните акции, инициирани от него. Организатор на младежките дейности по проекта „Искам бебе“.

   Постиженията на Елеонора бяха високо оценени и от общинската комисия и тя получи приза „Ученик на годината“ на община Свиленград. Награждаването се състоя на специална церемония, на която присъстваха номинираните ученици и учители от всички общински училища.

  Христина Георгиева Коларова-Иванова има 12- годишен професионален опит в сферата на образованието. През настоящата учебна година тя бе основният двигател в реализирането на три проекта, свързани с училищния и извънучилищния живот. Ръководител е на проект „Знам и мога“ на НП НОИР, който цели интеграцията на ученици от маргинализираните общности. Разработи и иновативния проект по НП „Изграждане на училищна СТЕМ среда“. Това от своя страна прави училището ни един от пионерите в тази област и е крачка към преобразяването на учебния модел в съвременен интердисциплинарен процес, съчетаващ наука, творчество и приложение. Третият проект е по ПУДООС за облагородяване на училищното пространство и създаване на кът за отдих и занимания в двора на училището. В работата си използва иновативни подходи и работи активно с всички ученици, нуждаещи се от обща подкрепа, личностна консултация или разрешаване на проблем.

към е-вестник „Искра Беронова“