Постижения на бероновци

И тази учебна година възпитаниците на училището не останаха безучастни към извънкласните дейност. Наред с учебните занимания учениците се включваха в различни мероприятия – олимпиади, състезания и конкурси- общински, областни, национални и дори международни. В различни области – литература, английски език, математика, биология, химия, изобразително изкуство и спорт, те твориха, проявяваха се и достигаха върховете. Най- дейни през годината бяха:

  1. Весела Беева от VIII a клас достойно защити името на училището с участието си в Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език.
  2. Три златни медала, пет сребърни и един бронзов спечелиха математиците от СУ „Д-р Петър Берон“ – Свиленград от Националното ученическо състезание „Многознайко“- математика II кръг за 2019/2020 учебна година. 15 ученици от V, VI и VII клас се включиха във виртуалната класна стая на състезанието.
  3. Шестокласничката Мария Зелиу се класира за националния кръг на състезанието по творческо писане по английски език. В нейната възрастова категория само 18 ученици от цялата страна са стигнали до финалния кръг. Ученичката участва и в поетичния конкурс „Жената-майка и любима“, в който получи специалната награда на Лайънс клуб „Свилена“ за стихотворението си „Майчини очи“.

Коледната рисунка на Йоан Димитров спечели първо място в общинския конкурс „Вълшебна Коледа“ и бе използвана за изработване на поздравителни коледни картички на Община Свиленград.

 

 

Александра Веселинова от 11 кл. спечели награда от поетичния конкурс “Усещане за любов”. Той бе организиран от Детски и младежки център – Димитровград.

 

Йоан Иванов Димитров от 9в клас се нареди на първо място в олимпиадите по биология и химия, а десетокласничката Елеонора Веселинова Маврова грабна второто място по биология. Ана-Мария Пламенова Пенева от 8в клас е трета в областта по химия.

 

 

Йоан Димитров от 9 в кл. и Тияна Русинова от 12 а кл. участват с творбите си във II Международен конкурс за историческа живопис под наслов „Българската азбука“, организиран от Исторически парк.

 

 

 

 

към е-вестник „Искра Беронова“