Поздрав за 24 май

 Поздравявам ви с най-светлия български празник – 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост.  Той е уникален по рода си, защото на този ден празнуваме своята духовност като нация.

 Уважаеми учители, използвам повода да ви благодаря за труда, който положихте в тези трудни за образованието времена. За поред път показахте, че професията учител е мисия, която следвате всеотдайно. Заслужавате дълбока признателност за усилията и обичта, с които раздавате себе си, за да изградите нашите ученици като достойни и знаещи личности. Благодарение на вашия труд СУ „Д-р П. Берон“ е сред водещите просветни институции в областта. Пожелавам ви да съхраните творческата си енергия, а успехите на учениците да ви дават нови и нови сили!

  Скъпи ученици, за вас настоящата учебна година също бе изпитание на волята и стремежа към знание. Пътищата на знанието са различни, но вие проявихте отговорност, старание и разбиране. А това са част от уроците, които преподаваме извън учебното съдържание.  Бъдете упорити, учете с желание и воля и не спирайте да се образовате! Защото успяват знаещите, можещите и смелите!

  Уважаеми родители, благодаря ви, че бяхте близо до своите деца и подкрепяхте както тях, така  и нас, учителите. Вие сте част от училищната общност на СУ „Д-р П. Берон“ и показахте, че успехите се постигат, когато заедно гледаме в една посока.  Пожелавам ви изобилие от търпение и любов, така необходими при възпитанието на децата!

  Скъпи абитуриенти, днес вие приключихте етап от образованието си. Всеки от вас ще продължи по пътя, който е избрал. Пожелавам ви да имате смелостта, куража и мъдростта да го следвате!

  Вие бяхте уникален випуск и оставихте своята следа в историята на СУ „Д-р П. Берон“. Никога не забравяйте, че сте част от училището и винаги ще сте добре дошли. В известен смисъл вие сте и нашето бъдеще. От тук насетне вие ще градите света, в който ние ще живеем. Бъдете отговорни, смели и си вярвайте! Защото ние, като ваши учители, вярваме във вас. Пожелавам ви успех и попътен вятър!

Мариян Боянов,

Директор на СУ „Д-р П. Берон“

към е-вестник „Искра Беронова“