УЧИЛИЩЕН КОНКУРС „КОЛЕДНА МАГИЯ“ 2023

     Конкурсът цели развитието на творчеството и въображението на учениците. Да се стимулира емоционално-естетическото отношение на подрастващите към българските традиции и обичаи. Да се създаде настроение, в духа на коледно-новогодишните празници, сред учащите в СУ „Д-р Петър Берон“ – Свиленград.
В конкурса могат да участват всички ученици, от 1 до 12 клас, от училището.
Всеки участник може да работи в седем направления:
1. Коледна рисунка;
2. Коледна картичка;
3. Коледна играчка/декорация/;
4. Новогодишна сурвачка;
5. Коледна украса на класна стая – групова работа;
6. Кулинария – сладко изкушение;
7. Кулинария – солено изкушение.
    Форматът на рисунките и картичките е по избор. Същите трябва да бъдат прилежно надписани отпред в долен десен ъгъл – име на автора и клас. Коледните играчки/декорации/, както и новогодишните сурвачки също трябва да бъдат надписани на подходящо място – име на автора и клас. Краен срок за предаване на готовите работи по направление 1, 2, 3 и 4 е 04.12.23 год., включително. Същите да се предават в кабинетите на психолозите /съответно на първи и втори етаж/.
    По направление 5 – на 07.12.23 год. комисия, включваща представители на педагогическия колектив и УС, ще оценят украсата на всяка една от класните стаи.
Желаещите да участват по 6 и 7 направление /Кулинария/, трябва да представят произведенията си на 13.12.23 год., до 09:00 часа, в централното фоайе на училището – ет.1. Готовите продукти трябва да бъдат прилежно опаковани.
    Изделията по всички направления ще бъдат изложени на коледния благотворителен базар, който ще се проведе на 13.12.23 год., от 10:00 часа, в централното фоайе на училището. Табли и чинии /по направление 6 и 7/ няма да се връщат!
    Ще бъде излъчено 1-во, 2-ро и 3-то място за всяко направление, като класирането ще се извърши в три възрастови групи – начален, прогимназиален и гимназиален етап. Наградените ще получат своите отличия на 18.12.23 год. във фоайето на училището.

Пожелаваме Ви успех!