Таланти на СОУ „Д-р Петър Берон“ покориха Чирпан


1901873_728600460553291_4425168707305138503_n    Ученици от СОУ „д-р Петър Берон“ взеха участие в отбелязването на стогодишнината от смъртта на най-трагичния поет в българската литература – Пейо Яворов. 
   В деня на смъртта на големия поет – 29 октомври те представиха спектакъла „Подир сенките на облаците“. Събитието бе част от инициативата на къща музей „П. К. Яворов“ – гр. Чирпан.
   Постановката пресъздава драматичните отношения на поета с двете най-важни жени в живота му – Мина и Лора. Залата на музея едва събра многобройната публика, която съпреживя заедно с нашите актьори трагичните събития отпреди сто години, белязали живота и поезията на Яворов.
     В ролята на поета блестящо се превъплъти Бони Бонев. Завладяваща и вълнуваща беше играта на Цветелина Иванова като Мина и Елена Атанасова като Лора. Възторг предизвикаха изпълнението на пиано на Жечко Попов и танцът на Елеонора Милева. 
     Директорът на къща музей „Пейо Яворов“ Тодор Иванов подари на участниците книги и юбилейни издания, свързани с годишнината от трагичната гибел на поета. 
    Нашите артисти получиха като награда от училищното ръководство книгата на праплеменницата на Яворов – Явора Стоилова „Обречени“.
Текст: Цветана Костова

Уводно слово на Директора на къща музей „П.К. Яворов“

в гр. Чирпан

„Подир сенките на облаците“ – І част

„Подир сенките на облаците“ – ІІ част