Покана за състезанието Spelling Bee

Пчеличка    СОУ „Д-р Петър Берон” – Свиленград  участва в Четвъртото националното състезание по правопис на английски език

Spelling Bee 

  На 13.03.2014г. г. в СОУ „Д-р Петър Берон” – 6500 гр.Свиленград, ул.“Отец Паисий“ № 28 от 14.30 часа в интерактивния кабинет на училището ще се проведе училищния кръг от Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

    От 10 до 15 март 2014 г над 6400 ученици от 264 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 12 април 2014 г. в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 10 май 2014г. в хотел „Хилтън” в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

   Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Мартин Бошкилов от СОУ “Кузман Шапкарев”, гр. Благоевград. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 

Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!

42

 

 

 

 

 

Подготовка за състезанието  Spelling Bee