ПАК СМЕ СРЕД НАЙ- ДОБРИТЕ

        СУ „Д-р Петър Берон” отново е сред най-добрите в областта, показват обобщените данни от държавните зрелостни изпити след 12 клас. Преди нас по успех са само ЕГ “Проф.д-р Асен Златаров“ Хасково, ПМГ “Акад.Боян Петканчин“ Хасково, ПМГ “Иван Вазов“ Димитровград.
На ДЗИ по български език и литература има 8 отлични оценки – Мария Тодорова /5.85/, Златина Анастасова /5.84/, Вилиана Петрова /5.81/, Илиан Димитров, Даниела Шопова, Теодора Недялкова, Ася Милева и Наталия Пеева.
Изключително силно е представянето на матурата по биология и здравно образование. От явилите се 18 зрелостници, отлични оценки са получили 8. Трима ученици печелят по над 95 точки от 100 възможни и имат отличен 6.00 – Силвия Божинова, Мария Тодорова и Спасимира Иванова.
С висок резултат по математика е Илиан Димитров – отличен 5.92, Вилиана Петрова – по химия и опазване на околната среда – 5.92.
По география и икономика с отлични оценка са Теодора Кундурджиева и Аделина Челебиева, по английски език – Виктория Стефанова и Теодора Недялкова, по история – Даниела Шопова.
Няма зрелостници със слаба оценка. Успехът на нашите ученици по български език и литература и на втората матура по избран предмет отново е над средния за областта и страната. Това е отличен старт за абитуриентите, защото много от университетите реализират прием с оценката от ДЗИ.