„Млад огнеборец” десети на Олимпиадата във Франция

23.07.2013 16:57 (автор: Svilengrad24)
PSОтборът „Млад огнеборец“ при СОУ „Д-р Петър Берон“ гр.Свиленград зае 10 място в комплексното класиране и 8 място в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ на провелите се от 14 до 21.07.2013 год. състезания на CTIF в гр.Мюлюз, Франция. Доволни сме, тъй като десетото място досега не е било достигано, каза треньорът на отбора по пожароприложен спорт – инспектор Ивелин Тонев от противопожарната служба. Обикновено класирането на нашите отбори е в 15-ицата, допълни той. В Олимпиадата по пожароприложен спорт, в детската възрастова група, където се състезават и нашите огнеборци, участие взеха 46 отбора от 21 държави. При силната конкуренция местният „дрийм тийм” не успя да достигне националния рекорд, който записа на републиканското тази година в дисциплината „бойно разгръщане” в курортния комплекс „Албена”. Призовите места са били заети от „сборни” отбори, в които са включени най-добрите национални състезатели. България беше представена от два училищни отбора – свиленградския и този на Варна. 
Мащабният спортен форум тази година е съвпаднал и с олимпиадите за юноши, доброволци – мъже и жени, както и професионалисти пожарникари. Олимпиадата за детските отбори се организира на всеки две години. Следващата е през 2015 г.
От пожарната в Свиленград благодариха на учителката Мария Петрова от СОУ „Д-р Петър Берон”, директора на училището и кмета на града за подкрепата.

 Вижте снимки във фотогалерия»