Младите огнеборци от СОУ „Д-р Петър Берон” – Свиленград спечелиха купата “Юлиян Манзаров”

4
В изключителна конкуренция учениците от СОУ „Д-р Петър Берон” – Свиленград спечелиха купата “Юлиан Манзаров” с общ резултат от 1055.56 точки. Те демонстрираха сили, знание и хладнокръвие при преодоляване на препятствията. Само на 9 точки след победителя останаха учениците от айтоското училище СОУ „Н.Й. Вапцаров”, които впечатлиха с висок спортен дух и добра физическа подготовка. След драматичен обрат и при липсата на късмет бронзовите медали заслужиха децата от ОУ „Никола Икономов” – Разград. Бронзовите медалисти се “заканиха” да търсят реванш за третото си място в следващото издание на турнира.
Кметът на град Ловеч Минчо Казанджиев поздрави участниците в надпреварата за проявения отборен дух и демонстриран спортен феърплей. Всички ученици получиха грамоти и предметни награди, осигурени от Българска федерация за пожароприложен спорт.Поздравителни адреси до децата и организаторите на надпреварата изпратиха от Министерството на спорта и фондация „Ангели от Лим”.
Поредното издание на турнира за преходната купа “Юлиян Манзаров” се проведе в присъствието на зам. директора на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” старши комисар Асен Игнатов, областният управител на Ловеч Милко Недялков, кметът на града Минчо Казанджиев, началникът на ОУПБЗН – Ловеч комисар Владимир Кацарски и други.
/Статията е от от сайта на Министерството на отбраната:http://press.mvr.bg/NEWS/news131012_05.htm/

1381235_581688928534506_2059226218_n