„Купа Свиленград“- 30.04.2014г.

10325584_636019909811347_7527103139012150166_n       Приключи първото състезание на младежките противопожарни отряди за купата на Свиленград. Трофеят спечелиха учениците от свиленградското училище СОУ „Д-р Петър Берон”, които са и републикански шампиони за миналата година.
       130 млади огнеборци показаха завиден спортен дух и много добри технически умения по време на състезанието за млади огнеборци за купа „Свиленград”. В първото издание на турнира надпреварата бе между достойни противници, които демонстрираха сили, знание и възможности за справяне с препятствията.
    Очаквано първото място в комплексното класиране завоюва отборът домакин от СОУ „Д-р Петър Берон”. Републиканските шампиони показаха високо майсторство и истинска отборна игра. Плътно зад първенеца застанаха учениците от пловдивското спортно училище „Васил Левски”. Само малшанс попречи на сребърните медалисти да обърнат резултата в своя полза. Трети в комплексното класиране останаха момчетата от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Ловеч. Те се „заканиха“, че ще търсят реванш на предстоящите републикански състезания.
     Изненада поднесе вторият отбор на Свиленград, съставен само от момичета на възраст от 12 до 16 години. В дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека” младите дами безапелационно победиха, участващите момчета и заслужиха златните си медали.
Гости на състезанията бяха директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов, заместник- кметът на Свиленград Мария Костадинова, началникът на пожарната в Одрин Айдън Бачкак, председателят на Асоциацията на пожарникарите в Турция Емин Пехливан и началниците на ОУПБЗН Хасково, Пловдив и Бургас.
/Публикация на e-svilengrad на 5/01/14 • Новини/

2

1