Деца от СОУ „Д-р Петър Берон” намериха 600 лева и ги върнаха на притежателя им

Deca  Портмоне с 600 лева намериха на спортната площадка в кв. Изгрев” пет деца от СОУ „ Д-р Петър Берон”. Стефан Русев и Антон Михайлов от IIIв кл., Стоян Попов от IVв и второкласниците Даниел Благоев и Денислав Пламенов.  Те проявяват не само изключителна честност, но и удивителна за възрастта си зрелост. Нито за миг не се изкушават да приберат портфейла, а молят възрастен човек, „един чичо” по техните думи, да се обади на спешния телефон на МВР. Междувременно пристига разтревоженият собственик на изгубените пари, но децата го молят да изчака пристигането на полицията.
– Разбрахме , че е той по снимката на личната карта, но не му върнахме портмонето, докато не дойдоха полицаите- разказва едно от децата.
Служителите на МВР и притежателят на портфейла им благодарили, а те са доволни, че са спестили на човека притесненията.
-Не сме си помислили да вземем парите, те не са наши и трябва да се върнат на човека, който ги е изгубил- казва от името на петимата Стефан Русев.
Ръководството на СОУ „Д-р Петър Берон” благодари на децата, чиято постъпка показва, че ценностите, които са получили в своите семейства, продължават да се развиват и в училище. В писма до родителите директорът на СОУ „Д-р Петър Берон”  Мариян Боянов, изрази благодарност от името на учителския колектив за достойната постъпка на учениците.