Вечер на природата

   SONY DSCВечерта на природата се проведе на 26.03.2013 г. Тя бе организирана от учителите по природни науки и ученици от училището. Темата на провелото се мероприятие бе : ”Замърсяване на планетата Земя”. То протече под надслов “Един зелен свят – предай нататък”. Събитието се осъществи във връзка с Деня на земята и Седмицата на гората. Млади природолюбители ни запознаха с проблемите на замърсяването на околната среда и изчезнали животински видове. Младежите премериха сили, бързина, креативност и знания в различни интелектуални състезания. Двата отбора  представиха собственоръчно изработена брошура, отразяваща биологичното разнообразие в региона на Свиленград. Решаваха логически задачи, запознаха аудиторията със същността на полярните сияния и ултравиолетовите (UV) лъчи. Работата на отделните екипи бе оценяна от жури в състав : М.Вангелова, М.Боянов и С.Топузов. Милко Кирев и Юлия Дренска, ученици от XII б клас, демонстрираха на публиката няколко интересни химични опита, за да ни докажат, че химията не е само сложни формули и уравнения, а може да бъде интересна, забавна и увлекателна. Ученици от XА   клас  пък показаха своите знания за актуалните екологични проблеми.
   След научната част, изпълнена с много полезна и интересна информация, група ученици ни представиха екоревю на тоалети от отпадъчни материали. Последва оперетата “Да опазим природното богатство на родния край”, изпълнена от участниците в СИП “Музика”. За доброто настроение на вечерта се погрижи Жечко Попов – ученик от VII клас, със своите изпълнения на класическа музика.
   Гости на “Вечерта на природата” бяха представители на ОбА, бивши и настоящи директори на училища, учители, родители, ученици. От името на Сдружение “Зелени Балкани” бе връчена специална грамота на училището.
  Вечерта приключи с кулинарна изложба, изложба на картини и предмети, изработени от естествени материали от ученици.
СИП “Природолюбител”

                        Вижте снимки във фотогалерия »